Op 13 juli gaat mijnaansluiting.nl live. Met de oprichting van de stichting ‘mijnaansluiting.nl’ hebben vijftien beheerders van energie-, water- en media- & communicatie netwerken een grote stap gezet richting een snelle, inzichtelijke en online klantbediening voor nieuwbouw klanten. De nieuwe website mijnaansluiting.nl vervangt het huidige aansluitingen.nl en is een gezamenlijk initiatief van de netbeheerders.

 

Via deze nieuwe website kunnen klanten een aansluiting aanvragen of wijzigen voor elektriciteit, gas, warmte, water, televisie, internet en telefoon.

Eén landelijke website, meer dan 25 aanbieders

netbeheerders
In elke regio zijn verschillende aanbieders actief voor aansluitingen. Via de postcode zien klanten op mijnaansluiting.nl de aanbieders in hun regio en kunnen zij direct een aansluiting aanvragen of wijzigen. De ingevoerde gegevens worden automatisch verzonden naar de betreffende netbeheerder.

​Op het nieuwe portal moeten klanten, zowel particulier als zakelijk, overzichtelijk en snel digitaal hun aansluitingen kunnen regelen. Deze stap is uniek omdat tot nu toe vooral regionaal werd samengewerkt. Nu is de weg geopend om landelijk te gaan samenwerken.

De voordelen
De nieuwe website voor aansluitingen biedt particuliere en zakelijke klanten:
• een gebruikersvriendelijk aanvraagproces
• efficiëntere afhandeling van aanvragen
• meer deelnemende aanbieders
Een ander belangrijk voordeel van de nieuwe website is de statusinformatie. Stap voor stap wordt het aanvraagproces weergegeven: van opdracht tot betaling en gerealiseerde aansluiting.

 

mijnaansluiting